lauantai 31. lokakuuta 2009

Talvi tullee

Cafeen toiminta o loppunu tält kesält. Se o ennää auki vaa "tilauksest", siis kuumat glögit tms. voidaa juad siäl. 
Maksaruaho o viimine kukkija.
Viime talven ostettu sammalkoira o vähä kulahtanu.

Perjantain sato jopa lunta/räntää ja sitä o viä jossai kohdi maas näkyvis. Se on kyl jo selkee talve merkki tääl päi Suamee.

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Köpikses kevvääl

Tehtii sisko kans pikavisiitti Kööpenhaminaa maaliskuus. Oltii yks yä ja käveltii ekan päivän jalat tohjoiks kaupungil. Köpis o kuitenki siit mukava paikka, et siäl pystyy kävelle tutustuu tärkeimpii nähtävyyksii ja soppailee. Toisen päivän käytii sukuloimas ja Kallen-Gallela taidet esitteleväs näyttelys.Tosi kaunis rautatieasema.
 

Nyhavn oli mukava paikka. Jo maaliskuus se oli pullollas elämää ja ihmiset istu ulkon syämäs.
Oopperatalo on eika erikoine.
Vahdivaihto  kuninkaalinna pihas.
Kastellet, vanha linnotus oli kans iha keskusta tuntumas.
Poikettii gardenia puutarhaa ja siäl oli muutama 5-6 m korkee häkki ja niis tollasii töyhtöpäisii lintui.
 Isommat gardeniat oli metrie korkusii ja vanhimmat oli jo 50 vuat vanhoi. Ihanii. Saispa semmose menestyy tääl Suames.
Glyptotek on  kans käymisen arvonen paikka, mutta siäl ei ehditty täl kertaa käymää.


Mukava reissu vaik oliki lyhyt.


Cafeen asetelma

 Kävin kevääl Marjamäe pajutilal.  Siält ostin noi pikkuleivät iha tulevaa Cafeeta varte. Ne on kyl aika oikeen nökösii vaik onki muavisii.

 

Vanha teekannu ja kahvi/teekuppi sopi kans aiheesee.

perjantai 23. lokakuuta 2009

Grillikatos entisest tanssilavastTää oli lähtötilanne. Vanhaa terassia sanottiin tanssilavaks. Sen päälle miäs teki katoksen ja siitä tuli tosi hyvä grillauspaikka.
 

Muutama ripa viäl puuttuu.

Katokse takkaa näkyy Cafee.

Huvimaja eli Cafee (lausutaa safee)

Kesäkuus ostettii Puupojilt huvimaja. Poris oli sillo alkukesäl Ulla Tapanise Lava-ammuntaa II ja siin Ulla kerto et ku on semmosii safeita. On safee Anna, safee Strimberg ja safee sitä ja safee tätä. Siit tuli sit semmone ajatus et huvimajast tulee Safee. 

 

Täs o jo kolme seinää pystys.

 
Sateenkaari pilkottaa puitte välist. 

Sisält Cafee maalattii valkoseks Uula pellavaöljymaalil. Katto maalattii kahtee kertaa ja seinät kolmee. Kova homma, mut hyvä siit tuli. Monet ruuat siä o syäty ja kaffeet juatu kesä aikan.

 

 

Cafees täytyy ol kyltti mist näkkee onks paikka auki vai kii. Cafee kylttiki o mut siit ei ol kuvvaa. Ton kaffeepannu mää "tuunasi" Suihkutteli  ruskeet automaalii, ettei näyttäs nii kirkkaalt. Kello ei kyl toimi, mut ei sevvälii.
Verhot o vanhoist pitsilakanoist tehty. Lakanoit mää metsästi pitki kessää. Kirpparilt löyty enemmä Cafeesee sopivat tualit, tommoset 50-luvu keittiötualit. Nää o mukavammat siirrel ku enne käytös olleet muavitualit ja o muutenki nätemmät.
 

 

Cafeesee laitettii "sisustusvalot" jo elokuu lopus. Kyl valot tua tunnelmaa. 


Sänky ja yäpöytä

Täytyy harjotel erilaiste huoanekaluje tekemist. Tei vanerist sängy ja yäpöydä. Maalasi ne keltasel akryyliväril ja liimasi lakal servetist kukkaset.


 

Noi petivaatteet mää tein kirpparilt ostetuist kangaspaloist. Näil huanekaliul ei ol viä oikee mittää tiättyy paikkaa, muta kai ne paikkas löytää.
perjantai 16. lokakuuta 2009

Tekeleit

Mee pihas o iso vaahtera ja lehtii eli askartelumateriaalii sit o runsaasti iha omast takkaa. Mää sit väsäsi semmose vaahterakoristee rillikatokse reunaa. Noi lehret ei ol tänä vuan yht värikkäit ku esim. viime vuan. Tuli aika tasapaksu värine siit.


Nukkekodi joulukuusi

Tei piipurassist joulukuuse. Jalkan o viinipullo korkki ja rautalankajalat. Se o kyl liia isotoho kuusee ja mun täytyy miättii mist sais sopiva kokose jala. Noi koristeet o Tiimarist ostetut piänet kulkuset. 

 

Ohje kuuseen löyty netistä, mut osotetta en nyt muista. 

tiistai 13. lokakuuta 2009

OmppuiTänä vuan oli tosi paljo ja hyvvii omenoit.

maanantai 12. lokakuuta 2009

Lavvantai ostoksii

Olin lavvantain Rakennuskulttuuritalo Toivos. Siäl oli Vanhast uutta tapahtuma. Käsityäläiset myi tuotteitas mikkä o kierrätysmateriaaleist tehtyi.

Mää osti tämmöse kassi. Oli iha pakko ostaa ku oli niiii ihana. O Kerttukaupa tuatantoo.Sit mää osti pari Teija Tiilimäe tekemää korttii.

torstai 8. lokakuuta 2009

Nukkekotikurssii

Mää ole jo piremmä aikaa halunnu tehr kukkekotijuttui. Nymmää tänä syksyn aloti tyäväeopistos nukkekotikurssi.


 
Tää on mun ENSIMMÄINE nukkekoti tyä. Nupit kyl näyttää oleva iha vinos :(  Seuraava tyä o sänky, mut ku se o vähä vaihees ni en sitä viäl esittel.

Mää tei koton tämmösii kannui Marliesi ohjeel. Vähä o viäl hiomist, mut kyl niist silti miälestäni söpöi tuli. 


Mää osti kirpparilt tämmöse lokeriko mihi mää tee erilaisii sisustuksii. täytyy maalat eri väriseks ja jos miäs tekis siihe lasiovet, tai sit ei ehkä kuitenkaa. Noit nukkei ja nallei mää ole ostanu kirppareilt nukketalo ja huvimaja (safee) sisustamist varte.